Er du en af dem, der er vilde med true crime-genren, så læs med og se hvilke bøger vi anbefaler du kaster dig over. Der er lidt for en hver smag – både fra danske sager, men også fra store udenlandske sager, der har trukket overskrifter verden over.
Den tidligere drabschef Jens Møller Jensen fortæller om nogle af de mest tragiske og dramatiske kriminalsager, han har været tæt på som garvet efterforsker – sager om alt fra røveri, brand og terror til vold, voldtægter og drab. Han beretter om opklaringen af likvideringen af tre sovende mænd på Frederiksberg, indsatsen mod en række bordeller i København og Aarhus, efterforskningen af østeuropæiske røverbander, drab begået i familier, eftersøgning af pyromaner og opklaring af terrorsager.
Kom tæt på den forbudte bande Loyal To Familia og dens fortsat aktive rolle i Danmarks voldelige underverden. En bande, der lige nu står midt i både indre og ydre magtkampe. Bogen giver et unikt indblik i en lukket verden. Født ud af magtkampe, etableret gennem vold og opløst ved Højesteret. Gadebanden Loyal To Familia (LTF) er som den første i landet forbudt ved lov, men den lever i bedste velgående. Lige nu gennemlever den et generationsskifte, hvor en ny skare af unge teenagedrenge griber til våben for at forsvare deres enemærker.
I “Spionchefen” fortæller Lars Findsen for første gang den sande historie om sin tid som chef for landets to efterretningstjenester og om sin afgørende rolle i en de af største danske efterretningsskandaler. Han har som chef for PET og FE været en af de mest centrale embedsmænd i Danmark gennem 20 år. Han har kendt til statens dybeste hemmeligheder og været sikkerhedsgodkendt på højeste niveau. I samarbejde med graverjournalist, Mette Mayli Albæk, løfter han nu sløret for sine erindringer og beretninger fra et liv i dybeste hemmelighed. Bogen giver et enestående indblik i, hvordan han og staten håndterede en række historiske og skelsættende sager, der involverede terrortrusler og farer for vores liv og demokrati.
Kurt Kragh og Ove Dahl bruger deres erfaring fra talrige sager til at føre læseren fra gerningsstedet via gerningsmandsprofilering og retsmedicinske undersøgelser til dommen og det retslige efterspil. Fra drab til dom er tætpakket med den viden om de processer, metoder og det menneskekendskab, det kræver at samarbejde sig frem til opklaringen af forbrydelser.
Jens Møller Jensen har oplevet mørke sider af vores samfund. Ubådssagen, skuddramaet på Christiania, hvor blandt andre to betjente blev ramt, og terrorangrebene i København ved Krudttønden og den jødiske synagoge er nogle af de forbrydelser, drabschefen i Københavns Politi har stået i spidsen for at opklare. Han fortæller her detaljeret om en række af sine største sager, giver et unikt indblik i arbejdet med efterforskningen og beskriver de svære overvejelser og afgørende valg, han må træffe undervejs. Med stor åbenhed fortæller den garvede efterforsker også om, hvordan han tackler tanker og følelser i jagten på gerningsmændene.
I Forbrydelsens sind fortæller retspykiater Mette Brandt-Christensen og retpsykolog Tine Wøbbe om deres arbejde med landets farligste kriminelle og om den kriminelle hjerne.
Josefine Frankner var nærmeste tjener for Knutbysektens ultimative leder, Åsa Waldau. Nu fortæller hun for allerførste gang den hudløst ærlige historie om sit liv i Knutbysektens hjerte.
I bogen kommer de to drabschefer med viden, som kun de har kendskab til, og beskriver de syv motiver, der ligger bag den ultimative forbrydelse – at slå ihjel: Jalousi. Hævn. Begær. Profit. Magt. Udstødelse. Fanatisme.
I Den dag Brita forsvandt graver Michael Teschl nye afgørende detaljer frem om sagen imens han afslører fortidens gentagne løgne. Bogen er rystende true crime om et uhyggeligt mords nye informationer.
Jeg forsvinder i mørket er den sande historie om journalisten Michelle McNamaras utrættelige jagt på den hensynsløse voldtægtsmand og morder kendt som Golden State Killer.
I Livvagt beretter Asbjørn Thyssen om et langt arbejdsliv i sikkerhedens tjeneste. Fra oplevelserne dengang han kunne patruljere alene i gaderne på Christianshavn uden problemer, til en tid hvor faren for terror og trusler mod politikere blev hverdag og skabte helt nye krav til sikkerheden.